Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet får magert stöd av Mora kommun

Annons

En enkätundersökning har gjorts bland arrangemangen som ingår i En svensk klassiker, förutom Vasaloppet är det Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Där har företrädare för de olika klassikerarrangemangen fått svara på hur mycket respektive kommun ställer upp. Svaren kommer att presenteras i morgon, torsdag, men Mats Budh vet redan svaret.

- Mora kommun är den "klassikerkommun" som ställer upp sämst av alla.

Undersökningar har visat att Vasaloppets existens medför en omsättningsökning på 100 miljoner kronor i vasaloppskommunerna med omnejd.

Detta har Mora kommun hittills "belönat" Vasaloppet med genom att skicka räkningar på sammanlagt 390 000 kronor för bland annat plogning och skyltning av vägar i samband med vasaloppsarrangemangen.

Redan år 2001 kontaktade han den förra kommunledningen i samma ärende. Utan resultat även den gången.

Kan Mats Budh se fram emot att kommunledningen delar hans uppfattning och tänker medverka till en snar förändring?

Vi frågade kommunalrådet Lars Matsson-Frost.

- Jag ser bara möjligheter i det här och det finns redan ett möte aviserat med Vasaloppet. Avsikten är att få till ett skriftligt samarbetsavtal om hur vi ska samarbeta på ett bra och effektivt sätt, säger Lars Matsson-Frost.

Om kommunen själv tillräckligt tagit tillvara möjligheterna att marknadsföra sig som en vasaloppskommun, säger han:

- Det finns en risk att man slår sig till ro när det rullar och går att man inte alltid ser möjligheterna att utnyttja varandra bättre. Men det är inte bara en part som har skyldighet att agera när det blir fel. Det är både Vasaloppets och kommunens skyldighet att rätta till det. Det får heller inte börja bli ett missnöje och motsättningar mellan ishockeyns intressenter och skidåkningens, säger Lars Matsson-Frost.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons