Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppet en baggis jämfört med "Robinson"

Annons

Morakillen Andreas Mattsson förekom flitigt på tv i höstas i det populära programmet. I idyllisk världsdel på gräddvitsgula sandöar tetstades hans tålamod som skepsbruten a la Robinson. Nu väntar en annan utmaning. På söndag åker han Vasaloppet.

- Faktiskt har jag viss nytta av Robinson livet. Det var en av de tuffaste upplevelserna man kan tänka sig. Ö-livet med dess brist på mat tog mycket hårt psykiskt och mentalt på kroppen. Värre situation går inte att uppleva. Vasaloppet känns tryggare.

- Där kan man äta bra mycket mer och fylla på med vätska vid matkontrollerna, konstaterar Andreas.

Redan för snart två år sedan var han aktuell på riksplanet. Andreas utsågs till "Sveriges Man" och representerade vårt land i världsfinalen i Singapore. Där gjorde Andreas inte sämre ifrån sig än de flesta av våra färska vinterolympier. Det blev ingen final med placering bland de tio främsta. Men nästa sluttävling nådde han. I konkurrens med 16 000 personer blev han utvald till deltagande i tv-programmet Robinson.

Men det som gäller just nu är det skidor som gäller.

- Jag åke Skinnarloppet senaste helgen för att nå en bra seedning till Vasaloppet. Men jag missade tredje startgrupp med två minuter. Vi hade en dålig startposition längst bak och det tog tid att arbeta sig upp i fältet.

Men från en position i fjärde starled på söndag har Andreas siktet inställt på att skida sträckan sex timmar.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons