Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varubuss i Svärdsjö?

Annons

Den ena lanthandeln efter den andra tvingas att stänga . Först ut var affären i Lumsheden, sedan Bodviks handel i Boda och nu senast affären i Svartnäs.

Kanske är det dags för en kundbuss även i Svärdsjö. En buss som åker runt i byarna och skjutsar kunder till affären. Inte som förr en varubuss som kommer ut till kunderna med varor, utan precis tvärt om.

Det skulle säkert finnas många som vore tacksamma om en buss kom och hämtade dem vid dörren och åkte till Ica Svärdsjö för att få göra sina veckoinköp.

Det finns många som varken har bil eller körkort och som har stora svårigheter att handla när deras nära affär tvingas stänga.

Detta vore kanske något för Ica Svärdsjö att tänka på när Ica Maxi snart öppnar på regementsområdet, innan många av Svärdsjös invånare börjar att handla där.

I Gagnefs kommun finns det redan en kundbuss som en gång i veckan åker runt i byarna och samlar upp kunder till affären i Djurås.

Vore Ica Svärdsjö intresserad av nya kunder skulle de snabbt ta kontakt med Hedmans taxi. Tillsammans prata med kommunen för att den som i Gagnef söka lantbygdsbidrag från länsstyrelsen .

Jag tror att många skulle kunna tänka sig att betala för denna service. Kanske kunde Ica avsätta en bit affärsutrymme till en liten kaffehörna så är även den sociala delen av denna service helt tillfredsställd.

Många är det nog som längtar till den dagen en kundbuss rullar fram till husknuten och problemen att handla är borta.

GUNILLA TAGESDOTTER BARKAR, BODABO

Mer läsning

Annons