Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog den kooperativa samarbetstanken vägen?

Annons

Coop Konsum Hedemora kallar till butikstämma i Sankt Paulusgården torsdagen den 23 februari. I inbjudan står att där kan du göra din röst hörd med förslagsidéer och även ris och ros.

Så kan man även enligt inbjudan få reda på hur det gått för butiken under året och planerna för framtiden. Det låter ju demokratiskt och bra, men det senare har man ju meddelats genom pressuppgifter den 3 februari, då regionchefen Annica Rutgersson sade att butiken ska stängas den 31 mars, enligt tidningsnotis.

Detta beslut kom ju mycket överraskande för många kunder och medlemmar. Enda mataffären i centrum försvinner ju.

Vad som förvånar mest är att för butiksrådens kretsordförande Karin Roos kom beslutet enligt tidningsuppgift överraskande. Vart tog den kooperativa samarbetstanken vägen?

Nu kommer de äldre och funktionshindrade, som bor i centrum och tidigare haft gångavstånd till sin butik i centrum, att få problem med sina dagligvaruinköp, som nu måste göras vid riksväg 70 i utkanten av staden.

Avgiftsfria bussresor i centrum kan kanske vara en lösning men vad kostar inte detta kommunen?

Kanske finns det andra lösningar för bevarande av denna sociala verksamhet, som eget handlande bland annat innebär för många personer.

Att hänvisa oss kunder och medlemmar att handla i Säter eller Avesta blir inte aktuellt.

MEDLEM

Mer läsning

Annons