Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog alla vuxna vägen?

Annons

Föräldrar, vuxna, socialen, alla man kan tänka sig, vart har ni tagit vägen? Ser ni inte vad det är som händer här i Borlänge med ungdomarna?

Ska det få fortsätta så som det är nu? Ska vi få slå ihjäl varandra för att vi ser olika ut, eller för att vi tycker olika?

Folk anmäler och anmäler av olika orsaker, men ingenting händer. Det är ju inte bara de som lider, utan det gör vi i omgivningen också.

Polisen vill göra något åt det men de kan inte, för att ungdomarna inte är myndiga. De skickar ungdomarna vidare till socialen.

Men vad gör socialen? Som det ser ut utifrån så verkar det inte hända något speciellt.

Allt bara fortsätter och fortsätter. Sparka och slå, det är tydligen det vi ska leva med i dag.

Har ni aldrig tänkt på hur dessa ungdomar mår egentligen? Jag kan säga, av egen erfarenhet, att de mår inte så bra, eller rent ut sagt: De mår för jäkligt.

Hur kommer deras liv att bli senare om de får fortsätta så här? Det tycker jag är värt att fundera på. Det är dagens ungdomar som ska bli morgondagens vuxna.

Varför ska vi låta dem tro att de äger hela världen? Det gör de ju inte. Det är ju ni vuxna som gör det.

Varje gång de sparkar någon så ropar de hjälp, men det är ingen som ser eller hör. När någon väl vågar göra något så händer inget. Lite skäll kanske det blir, men inget mer.

Det räcker inte med att skälla och sedan skicka dem vidare till socialen. Det måste till något annat. Det är någon som måste lyfta på arslet och ta sitt ansvar och göra något.

Jag tycker att dessa ungdomar borde få hjälp. Men jag kan inte sitta här och bestämma vad för hjälp de ska få.

Jag tycker först av allt att man ska sära på gängen, för det är väldigt lätt att man påverkas av varandra.

Men man kanske också borde sätta dem på ett behandlingshem, där de kan få hjälp genom terapi eller liknande.

Jag tycker att man ska markera starkt och visa att man inte får agera hur som helst. Kanske genom att sätta dem på något låst ställe så de får tid att fundera på vad de verkligen vill ha ut av livet. Om de vill ha ett helvete till liv, eller kanske leva livet och må bra.

EN TONÅRING MED ERFARENHET

Mer läsning

Annons