Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta branden på många år i LA

Annons

En omfattande brand bröt ut i Los Angeles största park sent på tisdagseftermiddagen lokal tid. Eldsvådan ledde till att 300 personer fick evakueras från sina hem.

Det kan vara en förflugen cigarett som orsakade branden. Den rasade i Griffith Park i sluttningen nära den berömda Hollywood-skylten och täckte vid elvatiden på kvällen lokal tid motsvarande 250 hektar eller omkring 350 fotbollsplaner.

Medier och boende i Los Angeles kallar branden för den värsta på årtionden, möjligen sedan 1930-talet. 25 personer vägrade lämna sina hem.

Griffith Park är en oas för många av de boende i USA:s näst största stad. De besöker parkens observatorium, vandringsleder, utsiktsplatser och zoo. De flesta av djurparkens anställda evakuerades medan de tusentals djuren blev kvar med djurvårdare och veterinärer som följde utvecklingen.

När vinden och temperaturen lade sig vid midnatt rapporterade Los Angeles Times att elden väntades avta och att en del av de evakuerade skulle kunna återvända hem. Myndigheterna varnade dock för att elden kunde ta ny fart igen.

TT

Mer läsning

Annons