Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta bildrullen hittills

Annons

Nu ska jag berätta om den värsta bildrulle jag någonsin skådat. Jag har själv alla typer av körkort som går att få och har kört och tävlat med bil i mer än 40 år, men detta tar priset bland allt jag sett.

På torsdag förmiddag insjuknade svärmor hastigt och det var bråttom att få henne till lasarettet, bilen var det snabbaste sättet.

På Kvarnsvedsvägen i Borlänge, i höjd med Forssaklack, blinkar jag med lyset och påbörjar omkörningen av en vit Passat combi. I den råkar det tydligen sitta en privatpolis.

Han tänker inte släppa förbi någon som inte håller fartgränserna. Och han skyr inga som helst medel för att upprätthålla lagen.

När jag är i jämhöjd med bilen girar han plötsligt vänster i avsikt att stängas min färdväg eller rent av tränga mig av vägen.

Turligt nog hinner jag förbi så han misslyckades i sitt mordiska uppsåt.

Tillika med mannen fanns det också ett barn i bilen, barnet satt i baksätet på den sida som jag bara var någon centimeter från att ramma.

Här var det fråga om vårdslöshet i trafik på flera punkter, tillika med sällsynt dåligt omdöme.

Känner ni er irriterade över att andra överträder hastighetsbegränsningen, tänk på att det kan finnas goda skäl till att någon behöver komma snabbt fram i trafiken, även om man inte har tillgång till blåljus och sirener.

Den här mannen skulle jag vilja tala med. Jag överväger att polisanmäla det inträffade.

Jan Johansson

0243-108 92

Mer läsning

Annons