Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Värre fylla än i fjol"

Annons

- Det är värre än förra året. Då var det inte samma påtagliga fylleri bland unga, säger Per Andersson, samordnare på barn-, ungdoms- och föräldrarådgivningen.

- Vi tycker att det är viktigt att föräldrarna vet om att det är ett fylleslag som pågår på stan. Allt är oerhört inriktat på alkohol, fortsätter han.

Vid 23-tiden på fredagskvällen hade ett par hundra tonåringar samlats i Läroverksparken och kring Kristine kyrka. Öl och vin konsumerades i mängder. De flesta ungdomar var mellan 15 och 18 år, men några var ännu yngre.

- Alla är inte fulla, men de flesta dricker. Folk uträttar sina behov mot kyrkan och det är allmänt svinigt, beskrev Per Andersson situationen i går kväll.

- När det är så här många kan vi inte göra mycket annat än att stå och se på och rycka in när det händer något akut.

Bland ungdomarna fanns några vakter, enstaka poliser, socialtjänsten samt en handfull "föräldrar på stan". Den äldre generationen höll annars till längre ner, kring öltältet.

- Som vuxen och förälder blir man oerhört beklämd av att se vuxna på stan som beter sig likadant som de berusade ungdomarna. De ska ju vara förebilder, sade Per Andersson, som hoppades på en betydligt lugnare lördagskväll.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons