Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårproppen får underkänt av pensionärer i Grangärde

Annons

Medlemmarna i Sveriges Pensionärsförbund tycker sig inte ha mycket att glädjas åt när det gäller vårpropositionen om statsbudgeten. Regeringen och dess två samarbetspartier får underkänt av pensionärerna.

-Det finns inga reformer i vårpropositionen som gynnar oss äldre. Exempelvis saknas förslag som skulle underlätta för äldre som så önskar och har möjlighet att fortsätta jobba efter uppnådd pensionsålder, konstaterar Julén-Persson.

Vårbudgeten diskuterades när drygt 30 medlemmar i Grangärdebygdens SPF var samlade till årsmöte på Nyhem i Nyhammar i tisdags.

I övrigt så gavs det information i olika ärenden. Den 19 maj gör föreningens medlemmar utflykt i bilar till Strömsdal. Den 13 juni blir det samkväm på Saxenborg tillsammans med medlemmar i SPF-föreningen i Gagnef.

-Stina Sundström informerade om att hon den 17 juni åker till Riga i Lettland och där ska besöka barnhem. Hon tar gärna med sig leksaker, kläder och sängkläder till barnhemmen, framhåller Julén-Persson.

Vid månadsmötet förekom förstås också underhållning. För den biten svarade Eric Kristoffersson, Harnäs, som spelade "Skivor till kaffet" i form av gamla 78-varvare. Mötesdeltagarna fick lyssna på musik och sång som var populär på den tiden SPF-medlemmarna var unga.

-Bland annat spelade han Vintergatan med Sven-Olof Sandberg och bitar av Benny Goodman och Calle Jularbo.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons