Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varningför bitarav metalli köttfärs

Annons

Flera kunder som köpt köttfärs på Coop Forum i Borlänge lämnade under torsdagen tillbaka färsen. Om den kommer från det aktuella partiet är osäkert. Men alla kunder som är oroliga får lämna tillbaka varan.

Varningen som utfärdas gäller ett parti irländsk nötfärs med bäst-före-datum 2005-12-12. Färsen, som kan innehålla metalldelar, har funnits på 21 stormarknader i mellan-Sverige, under förmiddagen onsdagen den 7 december. Bland annat på Coop Forum i Borlänge, Falun och Avesta.

I Borlänge har den funnits ute i disk. Att få en metallbit i halsen kan förstås ställa till skador på den som drabbas.

-Det är viktigt att vi har en god säkerhet. Vi beklagar det som inträffat. Det bästa hade varit om färsen aldrig gått ut, säger Magnus Frisk.

Det var under produktionen av färsen som en kvarndel skadades. Vid malningen har små metalldelar kommit med i vissa paket. När skadan på köttkvarnen upptäcktes hade ett parti nötfärs redan skickats ut till de 21 stormarknaderna. Enligt Coop har färsen funnits ute i hyllorna före klockan 11.00 i onsdags, då den drogs tillbaka.

Nötfärsen som kan innehålla metalldelarna är av irländskt ursprung, 22 procents fetthalt, i förpackningar på 1,0 och 1,6 kilo.

-De som köpt färsen uppmanas att kontakta butiken för att lämna tillbaka färsen och få ersättning, säger Magnus Frisk.

Om det handlar om ny köttfärs, pengarna tillbaka eller någon annan kompensation är upp till varje enskild butik. I Borlänge får kunderna tillbaka pengarna.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons