Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för palestinskt uppror

Annons

Libanesiska soldater besköt i dag den al-Qaidainspirerade milisen för tredje dagen i rad i det palestinska flyktinglägret i norra Libanon, uppgav ögonvittnen.

Den senaste striden inleddes i gryningen. Sjukvårdare inne i det palestinska lägret vädjade om att striderna skulle avbrytas eftersom det låg sårade och döda på gatorna.

I tv syntes rök stiga upp från flyktingstaden, där omkring 40|000 palestinier bor.

I måndags sade palestinier inne i lägret att tusentals människor flytt från de värst utsatta områdena i utkanten av Nahr al-Barid för att försöka ta skydd längre in bland husen.

Premiärminister Fouad Sinioras regering har uttryckt fast beslutsamhet att "göra slut på" Fatah al-Islam. Gruppen tros bestå av bara ett par hundra man med bas i Nahr al-Barid.

Minst 20 milismän, 32 soldater och 27 civila har hittills dödats sedan striderna mellan armén och Fatah al-Islam bröt ut i tidigt söndags. Det är det värsta stridsutbrottet sedan inbördeskriget mellan 1975 och 1990.

55 regeringssoldater har också skadats.

Enligt palestinska källor har över 150 människor skadats och dussintals hus förstörts i lägret.

Den palestinska rörelsen al-Fatah varnar för ett allmänt uppror av palestinier runtom i Libanon om armén fortsätter att bombardera flyktinglägret Nahr al-Barid.

Aynayn krävde omedelbar vapenvila för att lösa "problemet" med Fatah al-Islam, en sunnimuslimsk grupp som inspirerats av al-Qaida och som nu har legat i öppen strid med den libanesiska armén i tre dagar.

TT

Mer läsning

Annons