Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för nya bluff fakturor

Annons

Privatpersoner ska se upp med fakturor från företaget Har-Exp. Ltd som Konsumentverket varnar för.

Ett annat företag som håller på med fakturabluffar just nu är "Lokala telefonkatalogen" som Svenskt Näringsliv varnar för.

Privatpersoner drabbas av de nya internetföretagen som ofta har kopplingar till porr- och mobiltelefonbranschen där man ibland blir omkopplad till betalnummer men ofta får en ren bluffräkning.

På fakturan som saknar adress står det att man ska betala till Persolvo Inkasso AB. Om man anser att fakturan är felaktig går det inte att returnera den eftersom adressen inte står angiven. Enligt Konsumentombudsmannen är adressen till företaget Har-Exp.Ltd, Box 89, 211 55 Malmö. Inkassoföretaget har adress Persolvo Inkasso, Box 181, 212 12 Malmö.

Persolvo saknar revisor och som vd är Ronnie Leon Lidén i Malmö registrerad och som bolagsman finns Jessica Carmela Martinsson registrerad.

En Ludvikakund krävs på 299 kronor och hot om tilläggsräkningar på 1 500 och inkassoavgift om hon inte betalar inom 30 dagar. Hon påstås ha varit uppkopplad till företaget trots att så inte är fallet och när personen försökte protestera så kopplades denne till ett betalnummer där ingen människa svarade och minuterna gick.

Konsumentverket varnar, utöver fakturor från Persolvo, också för fakturor från Brom Strom, Call Media, Data Net, Halebob med flera företag.

Har-Exp är ett välkänt bluffföretag, tidigare hette företaget ScanBill och bytte först till Internet-B, och nyligen till Har-Exp.Ltd.

Konsumentverket har på sin hemsida www.konsumentverket.se en handlingsplan som drabbade av bluffakturor bör följa.

En annan bluffaktura hamnar hos företag och kommer från "Lokala telefonkatalogen Ludvika 2003" från företaget Vengaya AB i Bandhagen.

Här har Ludvikaföretagare fått ett fakturaliknande erbjudanden på 2 693 kronor. Svenskt Näringsliv uppmanar företagare att såväl polisanmäla som att avstå från att betala bluffmakaren.

Företaget är uppsatt på Svenskt Näringslivs varningslista, www.svensktnaringsliv.se och enligt varningslistan så är företaget inte heller momsregistrerat och saknar F-skatt.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons