Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för motorsågstjuvar

Annons

Varning till alla bönder och skogsägare som har motorsågar och andra små motordrivna apparater för er verksamhet. Lås in dem eller ha dem under sängen när ni sover. Det går en stöldvåg över Stora Tuna-slätten.

Vi har tidigare drabbats av tjuvar i en "skogskoja", där antik kamin och diverse möbler stals. Stugan var låst.

En familjemedlem har haft inbrott i bilen fyra gånger. Förstört lås, rattstång med mera och stereo borta. Bilen var låst. Försäkring ersatte bilinbrotten.

Nu har åter vår familj drabbats. Stöld av två motorsågar och en röjsåg, samt diverse verktyg. En gammal motorsåg ratades.

Tjuvarna vet vad de vill ha. Värdet av det stulna är cirka 20 000 kronor, när vi måste köpa nytt.

För oss är det mycket pengar.

Försäkringsbolaget ger oss noll kronor. Självrisk, värdeminskning. Lantbruksinkomst räcker inte till denna extra stora utgift.

Min pension är på 5 080 kronor per månad. Alltså fyra månader på gröt och potatis. Polisen har inte lyckats "ragga" upp stöldgodset, och har inga sågar att sälja åt oss.

Polisen har ju inga resurser, som det så fint heter.

Vi får väl läsa annonser i tidningen och se om vi kan göra något "fynd" där. Tjuvarna kanske vill sälja de stulna sakerna åt oss! Eller någon annans stöldgods.

Till sist undrar jag om inte de kriminella har det bättre ekonomiskt ställt än vi.

De har kanske socialbidrag och fri kost och logi ibland?

Men ett är säkert, Gud ser dem. Säkert är också att vi måste betala skatt och våra försäkringspremier (så att alla kriminella klarar sig).

Brottsoffer

Mer läsning

Annons