Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar för fylleslag

Annons

I dagarna har alla tonårsfamiljer i kommunen fått ett brev från Hedemora kommun där en arbetsgrupp med representanter från polisen, skolan, kyrkan, socialförvaltningen samt kultur- och fritidsförvaltningen uttrycker sin oro för att marknaden och skolavslutningen i juni ska bli fyllehelger.

- Tyvärr är det många tonåringar som får alkohol från sina föräldrar. Antingen att de köper ut eller också att barnen tömmer hemmets barskåp, säger Jan Olsson.

En kommunal aktivitet bjuds ungdomarna på i form av gratis bio. Då visas en film där åldersgränsen är 15 år. I fjol satsades på ett disko i ett tält vid Vasahallen. Men det kom bara en handfull ungdomar.

- Många ungdomar samlades istället för att festa på Nibbleberget, säger Jan Olsson som tillsammans med ett par socialarbetare ska arbeta under marknadshelgen.

- Föreningen Vuxna på stan ska också vara igång. De är en handfull medlemmar som gör en bra insats. Men framför allt hoppas vi att föräldrarna under helgen tar sitt ansvar och tar reda på vad deras tonåringar har för sig. Ett tips är också att föräldrarna ringer till sina barns mobiltelefoner och kontrollerar innehavarnas allmänna tillstånd.

Inför skolavslutningen anordnas en resa till Furuvik. Där väntar bland annat framträdanden av Timbaktu och Jimmy Jansson.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons