Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar för fräck tjuv

Annons

I helgen slog tjuvarna till vid flera tillfällen. Plånböcker stals ur bilar. Efteråt ringer tjuven plånboksägaren och uppger sig vara polis. Han vill ha reda på bankkortskoden för att kunna spärra kontot.

Närpolischef Rune Bröms varnar allmänheten:

- Förvara inga värdeföremål i bilarna medan ni är i skidspåret. Och ringer någon från polisen och vill veta koden till bankkortet - lämna inga upplysningar. Motring hellre polisen och kontrollera.

Det var i lördags tjuvarna slog till. I Orsandbaden stals plånboken ur det låsta handskfacket. Ungefär samtidigt stals en mobiltelefon ur en annan bil på samma plats. Med telefonen ringde senare tjuven till plånboksägaren och sa att han var från polisen. Han ville ha kortskoden för att kunna spärra kontot. När plånboksägaren sa att det redan var spärrat var det inte intressant längre.

I Insjön drabbades en kvinna som lurades att ge honom koden till bankkortet men kom på sitt misstag och spärrade kontot. Om tjuven hann ta ut något på kortet är fortfarande osäkert. En sak är emellertid klar. Tjuven ringde med samma stulna mobiltelefon.

Tjuvarna höll sig framme ytterligare en gång i Insjön men då såg bilägaren vad som var i görningen. Tjuvarna skrämdes på flykten i troligtvis en gammal Mazda combi.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons