Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt välkomna till auktionen

Annons

"Välkomna, välkomna! Oj, vad många som kommit ikväll till arbetsgivarens auktion. Nu ska vi se vad auktionen har att bjuda på i dag."

Lagt bud ligger och när jag slagit i klubban är budgivningen över.

Här kommer första objektet in. Nu ska vi se vad det är. Oj då, en väl använd förvaltningschef. Vad får vi för den? Många bud... Där kom ett som låter bra: Pang! Såld till arbetsgivarens nyinrättade förvaltning för utredningar. Arbetsplats för förbrukade chefer och tjänstemän. Omplaceringen sker omgående.

Nästa objekt, välkommen in. Ooh wow! En barnskötare i sina bästa år. Friskt kött och god hälsa. 20 års erfarenhet av yrket och en mängd fortbildningar i bagaget. Vad kan vi få för den? Här krävs ett bra bud. Där har vi ett passande: Pang! Såld till Svenska Kommunalarbetareförbundets arbetslöshetskassa för att göra plats för en nyutbildad förskollärare med noll års erfarenhet av yrket.

Nästa objekt väntar vi nu på med spänning. Vad är då detta? Jaha, en lite utsliten enhetschef, känner sig lite trött på sitt jobb, kanske jobbat för mycket? Vad kan vi få för den? Oj, många bud. Ett i taget. Där kom ett bra: Pang! Såld till utredningsförvaltningen. Omplacering omgående.

Det här går ju riktigt bra, efter att har tränat ett par gånger har vi fått bra rutin hur vi ska hantera "objekten".

Välkommen nästa! Jaha, här kommer en massprodukt. Ett vårdbiträde som varit sjukskriven i ett år på grund av värk i axlar och rygg. Arbetat i vården i 15 år. Vad kan vi få för en sån? Vem vill ge ett bud?

Kom igen nu! Jaha ett bud kom där: Pang! Såld för sex månadslöner och sedan till a-kassan. Vi kan bara önska lycka till i framtiden! Fram med nästa objekt, nu har vi börjat bli varma i kläderna!

Vad kan vi ha här, Oj, en hel grupp. Vad kan vi få för en sån? Vad sa ni? Nehej ni ska inte säljas, ni vill köpa. Vad vill ni ha? Vikarier? Va? (ha, ha, ha, ha) Har vi några vikarier att sälja? Nej! Budet blir: Pang! "Nollvicka" i framtiden. Lycka till och må så gott!

Nästa objekt i kväll är; nu ska vi se. Jo, en glad och pigg personlig assistent. Vårdtagaren har tyvärr gått bort. Nu ska vi se om vi hittar en omplacering. Nej ingen omplacering finns: Pang! Såld till a-kassan. Men en liten tröst på vägen, du står ju på LAS-listan! Tyst nu, inget gnäll.

Då så! Det var kvällens sista objekt och även det såldes smärtfritt och alla går hem härifrån nöjda och glada. Som sagt, övning ger färdighet. Jag hoppas ni känner er hjärtligt välkomna till arbetsgivarens nästa auktionstillfälle. Garanterat kommer många bra objekt att visas upp även då. Tack för i kväll och välkomna åter!

År 2004, är det aktuellare än någonsin! När ska Mora kommun bli en arbetsgivare som behandlar all personal lika, oavsett befattning?

Kommunal 25

Mer läsning

Annons