Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmt bad i år också

Annons

- Vi är nöjda med den uppgörelse vi nådde på tisdagen och det här betyder att vi kommer att öppna badet redan till veckan säger Lasse Backlund ordförande i Sälens IF. Tidigare i våras beslutade Sälens IF:s styrelse att man inte skulle öppna badet till sommaren eftersom det kostade föreningen 75 000 kronor trots det kommunala bidraget och att detta gick ut över övrig verksamhet i föreningen. Föreningen ansåg heller inte att det fanns någon skyldighet att driva ett bad då man inte ens hade en simsektion.

Efter detta har turerna varit många. Det har varit träffar med kommunledningen och så sent som i förra veckan pekade det mesta mot att Tjärnhedsbadet i Sälen skulle vara stängt i sommar. Även Sälenborna reagerade mot att man inte skulle få ett bad i sommar och det samlades in namn på protestlistor som de styrande i kommunen fick ta emot i mitten av maj månad. Det var nästan 1 300 personer som hade skrivit under dessa protestlistor vilket är i stort sett alla som bor i Sälen och Transtrand.

Allt det här ledde till att kommunledningen mjuknade och på tisdagen gav klartecken om ytterligare pengar som gör att man nu sammanlagt har ett driftbidrag till badet vid Tjärnheden i storleksordningen 100 000 kronor.

- Men det täcker ändock inte kostnaderna men vi har ändock mött en förståelse som gör att vi från föreningen kommer att försöka finansiera de cirka 25-30 000 kronor som återstår. Bland annat kommer vi att spara på el genom att sänka temperaturen en eller två grader i badet där vi tidigare faktiskt haft 26 grader varmt och vi kommer också att ta litet mer betalt för familjekorten säger Lasse Backlund ordförande som nu känner sig tämligen nöjd med det förhandlingsresultat man nått med de styrande i Malungs kommun.

- Det bör också vara en skyldighet för kommunen att ha ett bad där barnen kan lära sig simma och det kan knappast vara en skyldighet för föreningen menar Lasse Backlund.

- Vi öppnar redan till veckan och badet kommer sedan att vara öppet dagtid till fram i början av augusti säger Tommy Höglund.

- Vi har haft många besökare vid Tjärnhedsbadet sommartid då det är fint väder och det är ett mycket populärt bad säger vaktmästaren John Lif som nu får bråda dagar då det gäller att se till att redan i nästa vecka ha badet i full gång.

- Men det skall vi klara. Vi har redan förberett oss och om några dagar kan Sälenborna bada vid Tjärnheden lovar John Lif.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons