Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen skrämde bort dansare

Annons

I våras gjordes ett försök att arrangera en pensionärsdans i Fundiahallen och det blev en stor succé. Cirka 200 personer kom till dansen. Det hela gav mersmak för arrangören och det togs beslut om att hålla ytterligare pensionärsdanser.

Men torsdagens dans blev inte en upprepning av vårens succé, i varje fall inte när det gäller publiktillströmningen.

De som var på plats verkade trots allt trivas och hela tiden som Skarvarna spelade var det folk uppe på dansgolvet. De bjöd publiken på traditionell dansmusik och dessutom några turer med gammeldans.

Sven-Olof och Inga-Britt Jansson, från Ludvika, åker ett par gånger i månaden ut på dans och fanns i Fundiahallen på torsdagen.

- Det är ett sätt för oss att komma ut och dessutom är det ett kul sätt att få röra lite på sig, avslöjar Sven-Olof Jansson.

De har för det mesta varit på dans i vårt närområde, men tänker under hösten söka sig ut lite över ett större område.

- Vi tänker åka till Hällefors och Filipstad på dans i höst, säger Sven-Olof Jansson.

- På de danser som är här omkring är det för det mesta samma människor och det kan vara skoj att få komma ut och träffa lite nya människor, fyller Inga-Britt i.

De tror att förklaringen till att det kommit så lite folk på dansen ligger i att det inte riktigt framkommit att det var en dans på gång.

- Visserligen är det dans i Malingsbo på fredagen, men det borde kommit mer, eftersom Skarvarna är ett gäng som vanligtvis lockar mycket folk, säger Sven-Olof Jansson.

En annan förklaring kan vara att De ensammas förening har dans i Ludvika på lördag.

Trots allt borde herrarna i publiken vara nöjda, överskottet på damer var påtagligt , så det var inte ofta herrarna fick en chans att hämta andan.

- Vi får väl konstatera att vi åter har lärt oss något, det är ingen höjdare med inomhusdans i värsta värmeböljan, säger Claes-Håkan Hult, ansvarig arrangör.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons