Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen ger SM-arrangör problem

Annons

Den tidiga vårvärmen ställer till problem för fiskeklubben Skinnkroken som under helgen arrangerar pimpel-SM i Malung. Tjällossning och tinande bil-

parkeringar ute på myrarna tvingar arrangörerna att kasta om i programmet.

- Då det är så milt på dagarna vågar vi inte utnyttja de parkeringsplatser som vi gjort i ordning på myrarna. Det är risk att det tinar så mycket att bilarna blir fast, säger tävlingsledaren Göran Halvarsson.

Tanken var att hela SM-arrangemanget med lagtävling och individuell tävling och dessutom vanliga öppna tävlingar, för icke SM-kvalificerade, skulle genomföras på Kappsjösystemet väster om Malung.

Nu blir det i stället så att lördagens lagtävling måste flyttas till Hånäset och Öjesjön där det är bättre parkeringsmöjligheter. Söndagens individuella SM-tävling genomförs som planerat vid Sjöhusen, med bilparkering på vägarna i området.

Hur det går med de öppna tävlingar som skulle hållas samtidigt var i skrivande stund inte helt klart. Lördagens tävling avgörs troligen på Västerdalälven och hur det blir på söndag var inte alls bestämt. Definitivt besked kan intresserade få via Skinnkrokens telefonsvarare.

Skinnkroken hade räknat med invasion av tusentalet pimpelfiskare på Kappsjöarna under två dagar, och rejäla intäkter från startavgifter och försäljning.

Nu går en hel del av detta i stöpet. Främst är det klubbens planerade förtjänst som uteblir och kanske vänds till en förlust. Samtidigt som det blir merarbete med flera tävlingsplatser och flyttning.

SM-pimplingen har ungefär 600 startande varje dag. En stor del av dessa startavgifter går till förbundet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons