Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varma toner värmde

Annons

De har aldrig sjungit tillsammans i den här konstellationen, men alla har de varit medlemmar i Leksands Gospelkör under olika perioder av körens historia.

Över 70 personer samlades i går för att göra verklighet av den tanke och förhoppning som funnits i flera år - att återförena kören med körledaren och förre kantorn i Leksand, Hans-Åke "Måsse" Månsson.

Elisabeth Runesdotter, en av initiativtagarna, är överväldigad.

- Det är över 70 personer som kommit. Vi har haft ett kramkalas utan dess like. Flera har dessutom inte varit här inne i lokalerna sedan kören upphörde, berättar hon.

Det är femton år sedan, men varken det eller att de aldrig sjungit tillsammans allihop förut verkar spela någon roll.

När tidningen tittar in på uppsjungningen behöver Måsse bara slå an ett par ackord på flygeln så hakar kören på med text, stämmor och allt.

- Även om ni inte sjunger precis som arrangemanget, så är ni så musikaliska att ni aldrig skulle sjunga helt galet, skrattar "Måsse", som ser ut att trivas som fisken i vattnet och varvar uppsjungningen med roliga historier och anekdoter. Det lyser av förväntan i allas ögon och att Leksands Gospelkör har en speciell plats i körmedlemmarnas hjärtan står helt klart när "Måsse" frågar hur många som sjunger i kör i dag; Färre än tio räcker upp en hand.

Hade frågan varit: "Hur många vill sjunga i Leksands Gospelkör igen?" hade garanterat alla händer åkt upp i luften.

Konserten i morgon är tänkt som en engångsföreteelse, men i det här fallet är det ingen tvekan om att osvuret är bäst.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons