Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm stämning på "isdans"

Annons

Runt 400 platser vid de bokningsbara borden och publiken vid årets ishallsknytis njöt av glad och varm stämning och musikalisk närkontakt redan från början.

Med rar dekormålad kont, med dryck och smörgåstårta, kommer Kjell och Gunilla Pettersson vandrande i skymningen. Målet är givet, de har upprätthållit traditionen i flera år nu.

-Men förr fick man stå i kö i flera timmar. Nu är det så bekvämt när man kan beställa bord i förväg, förklarar Gunilla innan hon och maken tar plats inne i rinken.

Hade det inte redan varit isfritt, så skulle kvällens varma stämning garanterat smält det mest hårdflörtade hockeyföre, för på tidigt stadium ekade glada skratt och sång i hallen.

Smakfullt dukade bord med vårgula servetter i glasen fylls i rask takt av pizzakartonger, hämtmat och diverse hemlagade knytistillbehör.

För första gången står Ludvika Hockey som arrangörer. I cirka tio år hade Harnäs ansvaret och dessförinnan var det Korpen som ordnade "isdanserna".

Micke Gustavsson, Ludvika Hockey, har varit med i förberedelserna och har dessutom gått in som garant - om tillställningen skulle gå back har han lovat täcka upp.

-Det är ju första gången klubben arrangerar och det är lite för att komma i gång - evenemanget hör ju hemma i den här byggnaden.

Han tror på det här som en av möjligheterna att få i gång nya aktiviteter i klubben, men också för ökad gemenskap.

- Vi har varit en stor grupp som jobbat med det här och det har varit väldigt lätt att få folk att hjälpa till. A-laget, damlaget och juniorerna - olika gäng har varit i gång olika kvällar och det har fungerat jättebra, säger han tacksamt.

Det första av kvällens band, Larz Kristerz, plockar ned instrumenten från scenen medan alltfler plockat fram den medhavda matsäcken. Med hjulförsedd bas styr Trond Korsmoe tillsammans med de andra medlemmarna i Älvdalsbandet mot ett av borden. Mona Lindqvist och Per-Inge Rejsmar erbjuds en önskelåt.

- Ta något italienskt, föreslår Per-Inge och får Sole Mio-inspirerade Elvisvarianten It´s now or never.

Larz Kristerz är bandet som bjuder på sig, med självdistans och komik - och med närkontakt med sin publik.

- Vi byter om till 70-talskläder innan dansen, avslöjar Trond Korsmoe.

Senare ska också bandet Gul&Blå stå för underhållningen.

Vårknytisen direktsänds av P4 och i teknikerbussen bakom ishallen förbereder Jorgen Wilkund programmet, som ska börja 22.30.

-Vi är två tekniker här i bussen och så Mats Ingels, som inleder programmet från Falun. Härinne "påar" orkestern inför låtarna.

Utanför ishallen tätnar leden av knytissugna, medan Larz Kristerz plockar upp instrumenten och går till nästa bord för att uppfylla låtönskningar och mystemperaturen stiger ännu en grad.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons