Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varm fest på Faluns gator

Annons

På en mängd scener och på gatorna och bjöds det på körsång, rock, folkmusik, dans, skate- boardåkning, teater, poesi- uppläsning, clowneri.

Artister som Eric Gadd och Stefan Sundström med flera uppträdde. För några konserter krävdes det inträde, men i övrigt var det mesta gratis.

Maria Bergström tror att den här lågprisprofilen bidrog till lugnet på gatorna.

- Att det är gratis gör att hela familjer går ut. Då blir det blandade åldrar och per automatik mindre problem, säger hon.

Hon tycker att programmet fungerade bra. En av få besvikelser var att ledningsgruppen för ett tag sedan tvingades stryka en planerad programpunkt - berättardelen.

Professionella berättare skulle ha medverkat. Det fick utgå på grund av att det inte fanns tillräckligt med pengar.

På fredag och lördag delades det ut priser till de artister som publiken uppskattade mest. På lördagen fick breakdancegruppen Action Authoritee första pris. De bjöd på ett bejublat extranummer vid en scen utanför Dalarnas museums tillfälliga entré. Andra pris gick till "Skruven är lös". Tredjepris delades av Marianne Lundstedt, Per Eriksson och Sewa Touma.

För polisen blev det en relativt lugn helg. Strax före klockan tre på natten till söndagen var det två som kom ihop sig på Holmgatan. Polis kallades dit och en av bråkstakarna togs in till polisstationen för provtagning, misstänkt för ringa narkotikabrott.

Natten mellan fredag och lördag larmades polis till OKQ8 vid Gruvgatan. En kvinna uppgav att hon misshandlats. När poliserna talade med henne kunde de inte se några synliga skador. Polisen tyckte att hon var i det tillståndet att hon behövde hjälp av missbruksenheten på lasarettet och hon kördes dit.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons