Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårlig dansglädje med kändisband

Annons

Dansa till toppband i toppklass. Det var devisen när Harnäs IF i samverkan med Nya Ludvika Tidning och Ludvika Turism bjöd in till Vårknytis i ABB-hallen på fredagskvällen. För musiken svarade de båda kändisbanden Fernandoz respektive Gul & Blå.

Förstnämnda orkester, hemmahörande i Torsby, var utan tvekan kvällens dragplåster. Efter segern i dansbands-SM för några år sedan har det gått spikrakt uppåt i karriären för de spel- och sångglada värmlänningarna som även är kända från Bingolotto i tv.

Bandet har efterhand släppt den ena cd:n efter den andra och betraktas numera tillhöra den svenska eliten i genren.

Danspubliken blev inte helt oväntat mycket stor. Närmare 800 personer var samlade i hockeyladan en timme efter första dansen. Stämningen var den bästa tänkbara hela tiden och ordningsvakterna kunde ta det lugnt.

Kvällen inleddes med underhållning av och med den spexande trubaduren Henrik "Henka" Nyåker som på sitt eget klämkäcka sätt skapade stor munterhet och lockade till många goda skratt.

- Knytisdanserna är ett väldigt uppskattat arrangemang som vi från tidningen gärna vill vara med och stödja, poängterade Peter Karlsson, säljchef på Dalarnas Tidningar, när vi träffade honom i vimlet.

- Våra läsare får dessutom köpa inträdesbiljetterna till ett starkt reducerat pris, fortsatte Karlsson som också vill passa på att understryka tidningens ambition att ta vara på alla tillfällen att ge kunderna den där lilla extra i tillvaron.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons