Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världen samlar sina tankar

Annons

Denise sätter sig en stund i Central Park, Indira i Indien, Mark i Hyde Park, Barbro på Gärdet i Stockholm, Kristina, Birgit och många, många fler i Kålgården.

- Kom, slå dig ner en stund på Moder jord. Ta med din lunchkorg, lyssna och njut av en dikt, Mississippiblues, sång och skratt. Syftet med global meditation är att träffas, att fira den här planeten, att i din egen tanke inse att vi alla är en del av samma enhet. Konstigare än så är det inte.

- Det finns ingen religiös bindning, ingen organisation eller sekt knuten till arrangemanget.

Initiativtagarna till global meditation i Falun, Kristina Alsegård och Birgit Linderoth, är förväntansfulla.

- Människor samlas av ren glädje, i tankar över att vi alla hör samman med varandra, med djuren, med livet på den här planeten. Allt vi gör andra och varandra, krig, svält, glädje, våldsbrott, påverkar oss alla. I förlängningen av existensiella och goda tankar kan relationer mellan olika individer i världens olika hörn förändras. Till något bättre! Många har förstått vikt och värde av ett sorts telepatiskt samband, säger Kristina och Birgit.

Den 8 juni står planeten Venus framför solen, i rak linje med jorden. Ett fenomen som inträffade för 150 år sedan, men som kommer igen år 2012. Venus står för den kvinnliga kärleksenergin, som i sin tur står för skönhet, enhet och glädje. Solen symboliserar den manliga energin, Venus och solen tillsammans blir harmonisk balans. Det ska firas.

- Nästa Venuspassage infaller 2012. Kanske har vi så dags kommit längre i tanken att bli den människa och medmänniska vi vill eller tänkt vara. Kristinas och Birgits meditation är inte underligare än att de under en hundpromenad eller skogstur i stilla tysthet vågar möta sig själva och sina tankar.

Många kändisar och politiker mediterar, statsministern och Margot Wallström mediterar, Anna Lindh gjorde det.

- Sannolikt blir den globala meditationen en av de kraftfullaste i vår tid, tror Kristina och Birgit.

- Vi lever i ett skede när det känns viktigare än någonsin att hoppas - och hålla samman. Ta en stunds stillhet i Kålgården, greppa dina tankar och känn mänsklig värme i stor gemenskap.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons