Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkonsert fyllde Bergahallen

Annons

Att det finns ett stort intresse för musik, sång och dans bland skolbarnen i Ludvika och Smedjebackens kommuner är det knappast någon som kan ifrågasätta.

De två kommunernas gemensamma musik och dansskola har cirka 800 elever inskrivna och som deltar i olika former av musikundervisning.

Ungefär 200 av eleverna fanns på onsdagskvällen i Bergahallen i Smedjebacken och passerade under kvällen förbi på scenen i olika konstellationer och grupper.

Publiken bestod av till största delen anhöriga till de som framträdde. Där fanns stolta föräldrar som kunde konstatera att spelningsavgifterna till skolan inte hade varit bortkastade. Där fanns mor- och farföräldrar som med en tår i ögat såg sina barnbarn på scen och var mycket lyckliga. Där fanns syskon som med blandade känslor såg sin syster eller bror på scenen och kände en blandning av stolthet och känslan av att det var mest pinsamt.

Oavsett vilka känslor som de i publiken hade så bjöds de i alla fall på några timmars underhållning av både små och stora musikanter.

Presentatör av de olika nummer som framfördes var skolans rektor Chatarina Hedin och det var många grupper och orkestrar som hon presenterade under kvällen.

Som inledning på konserten kom åtta slagverkare in på scenen och därmed var det full fart på konserten.

Under kvällen korades årets musikant i Smedjebacken och utmärkelsen gick till Calle Lindblad som är från Söderbärke och spelar gitarr.

Utmärkelsen delades ut av stödföreningen Notstället och består av förutom ett litet notställ i trä, diplom, blommor, äran att vara årets musikant.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons