Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varken fågelbord eller dansbana

Annons

– Det är nollpunkten i Ludvika, förklarar både stadsarkitekten Göran O. Sundell och tekniske chefen Bertil Höök.
För åtskilliga Ludvikabor har den aktuella oktagonen förorsakat en hel del huvudbry. Under taket sitter dessutom plank på vilka någon eller några okända personer har skrivit diverse fula ord och ritat obegripliga tecken. Vad menas?
I fågelvänners kretsar har man fram till nu varit mer eller mindre övertygade om att den lustiga byggnaden är ett stort fågelbord som satts upp till gagn för änder och andra vilda fåglar som håller till i området.
Där förekommer också, inte helt oväntat, matning i betydande omfattning. Speciellt under den kalla årstiden brukar vänliga själar lägga ut åtskilligt med bröd och andra matvaror till de hungriga fåglarna.
– Det är inget fågelbord, dementerar stadsarkitekt Sundell.
– Den markerar nollpunkten för de cykelbanor som ingår i stråket Väsman runt. Tanken var att den skulle vara en informationsplats för de som cyklar där. Syftet var lovvärt om det hade funkat som det var tänkt, säger han och bollar ärendet vidare till tekniske chefen.
– Visionen var att det skulle vara något positivt för såväl turisterna som kommuninnevånarna och planken var avsedda för information med kartor och även en plats där föreningar skulle kunna annonsera fritt.
– Men i dessa besparingstider finns varken personal eller ekonomi för att utveckla nollpunkten mer, slutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons