Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargvännerna vågar inte skriva på

Annons

- Folk från Dalarna vill skriva på för vargen men vågar inte av rädsla för repressalier, säger Nordulvs ordförande Mae Isaksson.

Föreningen samlar namnunderskrifter i protest mot liberaliseringen av §28 och de utökade möjligheterna till skyddsjakt på varg.

Efter upprepade telefonsamtal från Dalarna har Nordulv nu öppnat en skyddad mejladress. Här kan de som känner sig hotade men ändå vill skriva på göra det dolt från insyn.

- Namnlistorna i övrigt ligger ute på nätet, men de skyddade namnen kommer bara att redovisas för jordbruksministern, framhåller Mae Isaksson.

Mae Isaksson uppger att hon den senaste tiden haft upp till 20 samtal per dag från människor i Dalarna som vill med inte vågar ställa upp för vargen.

- De har fått sina barn skrämda, hotats få sina hundar förgiftade och till och med prejats av vägen med bil, förklarar Mae Isaksson.

Därför har Nordulv öppnat den dolda mejlen, så att alla som så vill ska kunna göra sin röst hörd. Samtidigt anser Nordulv sig ha fått så allvarlig information om hot och trakasserier att namnlistorna även bör överlämnas till justitieministern.

Under den senaste veckan har drygt 1 700 offentliga namnunderskrifter från när och fjärran kommit in till Nordulv.

Namninsamlingen fortsätter månaden ut fram till datum för överlämnandet av listorna till berörda ministrar.

Fotnot: BRÅ är en förkortning och står för Brottsförebyggande rådet.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons