Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargspår i Malung

Annons

En varg har passerat flera platser i Malung natten till tisdagen. I Vallerås på Kölsjön upptäckte Pelle Larsson vargspår i den nysnö som föll natten till tisdagen. Vargen har enligt Pelle Larsson kommit västerifrån och gått österut.

Under tisdagen upptäckte ytterligare tre Malungsbor vargspår efter en ensam varg. Detta skedde vid vändplanen på en väg vid Kvillselens fäbodar öster om Vallerås. Man kunde se att vargen sedan vikit av norrut och gått efter den skoterled som går från Kvillselens fäbodar via Lyåns fäbodar vidare till Lybergets fäbodar. Att det rörde sig om vargspår råder det heller ingen tvekan om eftersom de som upptäckt spåren är väl förtrogna med de djur som rör sig i skogen.

Mycket talar för att det här kan vara en varg som kommer från Värmland där man också har sett spår efter en ensam varg. I Malung var det länge sedan som det kom några rapporter om varg men det här tyder dock på att det fortfarande finns vargar kvar i trakterna av Malung.

Inga anbud på garveri

u I slutet av förra året gick Malungs garveri i konkurs. Ett trettiotal personer som arbetar vid det anrika Malungsgarveriet riskerade att förlora sina jobb. Och häromdagen gick anbudstiden ut för eventuella intressenter som skulle kunna tänka sig att driva garveriet vidare.

En svårighet som man ser det från konkursförvaltarlen är förelägganden om åtgärder som ålagts garveriet från länsmyndigheterna. Det är grannar till garveriet som klagat på den lukt som tidvis kommer från garveriet.

Då det gäller orderstocken har Malungs garveri arbete en månad framåt. Vad som nu kommer att hända med garveriet i Malung är ovisst och om ingen intressent kan hittas pekar det mesta mot att samtliga anställda kommer att förlora sina arbeten och att garveriet kommer att läggas ner.

Centerkvinnor har haft årsmöte

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons