Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vargflock" var rådjur eller hundar

Annons

Den misstänkta vargflocken på Övre Hillen var troligtvis ingen vargflock men buden går isär om det var rådjur eller schäferhundar.

En mycket tvärsäker uppgiftslämnare hävdar rådjur. Han berättar att det blev ett rejält gapflabb när de slog upp tidningen och läste om att några sett en "vargflock". En pimpelfiskare på Övre Hillen hade nämligen haft en rådjursflock på sju rådjur kring sig hela förmiddagen och senare på dagen anslöt ytterligare fyra djur.

Vargkännare som varit i kontakt med tidningen berättar att det finns observationer om enstaka vargar i området men aldrig flockar i denna storlek. Vargparet i Grangärdereviret är dock ute på vandring men så många som sju vargar finns inte i våra trakter.

En vargspårare begav sig ut på Övre Hillen och fann stora spår av tassavtryck på åtta-nio centimeter runt ön nära riksvägen. Dessa hade dock en annan förklaring.

I ett fritidshus i närheten finns ett par stora schäferhundar och hundägaren har under sportlovsveckan haft besök av en annan hundägare som också har flera schäfrar. De har lekt och solat samt satt tydliga spår i snön i det område där förbipasserande på lördagen trodde sig se vad som misstänktes vara en vargflock.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons