Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen och orättvisorna

Annons

Ger stöd åt Ann Beskow, som tycker att det är dags att föra vettiga diskussioner i rovdjursfrågan. Jag vill också ge stöd för de grupper som inte ges en chans att komma till tals. De är tyvärr för små i demokratins namn och stöds inte av media.

För mig är det fyra kategorier människor som är negativt berörda av rovdjur:

n De som är verkligt rädda för varg och rovdjur. Inga argument i världen får dessa människor att sluta vara rädda. Jämför hund- och flygrädda.

n De som driver fäbodar.

n Djurhållare som måste sätta extra stängsel.

n Jägare som får sina jaktmöjligheter beskurna.

De flesta människor i Sverige tillhör inte dessa grupper och har därför "råd" att argumentera för rovdjur. Klart att det blir problem med missnöjda människor. De måste ju ge avkall på sina yrken och hobbys. Vem skulle inte slåss för sitt yrke och sin hobby? Det tycks vara väldigt svårt för myndigheter och rovdjursivrare att förstå dessa människors problem.

Myndigheter och icke berörda skriker högt att allt är bestämt i demokratisk ordning. Demokratisk ordning blir aldrig ett gångbart argument för dem som blivit och blir helt ignorerade och som får ta hela smällen. Myndigheterna måste förhandla och ge något och vara lite smidiga. Det är inte bara pengar som behövs för en lösning, utan även mänsklighet och empati, inte bara pådyvling.

BS

Mer läsning

Annons