Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen - en resurs

Annons

Anders är bildkonstnär och viltguide, som i hjärtat av vargflockens revir, banat väg för grupper på spännande vargspårning i Furudals gammelskog.

Anders ser enorma möjligheter med en rik vilddjursskatt i oförstörd svensk vildmark. Ägarparet Ljungberg på Furudals Bruk är av samma uppfattning. Johanna Ljungberg tackade för priset:

- Vad man än tycker finns det mycket positiv kraft i vargfrågan.

Johanna och Anders tackade för Årets Kick och för blommor och diplom med motivering: Som med engagemang och framåtanda visat att det som är ett problem för en del även kan vara en resurs för många andra.

Gänget länsstyrelsens 22 frivilliga rovdjursspårare som tilldelades "Årets lyckospark" representerades av Alf Nordin från Idre och Pär Johansson från Mora.

- Skönt att hela gänget fått pris, samtidigt beklagligt att ingen från länsstyrelsen blev inbjuden till tv:s varg-debatt för att tycka till i rovdjursfrågan, sa Pär och Alf, som tackade för "Årets Lyckospark" och diplom med motiveringen: För deras ihärdiga arbete som väktare av den biologiska mångfalden och som faktaspridare i en infekterad fråga.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons