Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargar väcker stark oro

Annons

I området finns det så kallade Tyngsjöreviret där ett vargpar mutat in en fyrkant med ungefär linjen Råforsen-Sågen-Gustav Adolf-Ekshärad som jaktområde. De har under en tioveckors period i vintras tagit ett 20-tal älgar.

Vargarna väcker oro och mötet kom till på initiativ av folk i bystugeföreningen.

- Det är inte bara jägare utan också vanligt folk som har skogen som fritids- och verksamhetsområde, säger Tord Bergqvist, bystugeföreningen.

Utfallet av mötet blev inte riktigt som arrangörerna hoppats på.

- Nej, vi hade väntat oss lite fler besökare. Det var också synd att inte representanter från Grimsö forskningsstation kunde komma, säger Tord Bergqvist.

Det något magra besöksantalet beror dock med största säkerhet inte på bristande intresse.

- Nej, det här är en fråga som engagerar. Men med facit i hand var nog tidpunkten fel vald, säger Tord Bergqvist.

Meningen var först att vargspåraren Börje Olsson skulle medverkat. Han fick dock förhinder. Huvudnamn blev nu Malte Sandström från Nås, Svenska jakt- och fritidsgruppen.

- Det finns planer på en nytt möte lite längre fram, troligen då i Tyngsjö bygdegård. Då hoppas vi få ihop en bredare panel.

- Jag tycker det är självklart att naturvårdsverket borde ställa upp och förklara sina beslut för oss som bor här ute och får leva med dem. Miljöministern Kjell Larsson får också gärna komma så han får möta verkligheten, säger Tord Bergqvist.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons