Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargar i Ludvika?

Annons

Flera personer har från olika håll sett vad de uppfattat som en flock vargar på Övre Hillens is vid 10-tiden på fredagsförmiddagen.

Ludvika kommuns näringslivschef Jan Björnehaag körde själv en av bilarna på riksvägen efter Norsbro när en passagerare såg vargflocken.

- Jag stannade inte men det gjorde andra bilar, säger Björnehaag som uppger att hans passagerare var övertygad om att det var varg.

Andra iakttagelser har gjorts från vägen från riksvägen mot Silvhyttan där observationer av en flock djur gjorts ute på isen.

- Jag är van att se rådjur för det gör jag nästan dagligen. Så rådjur var det inte fråga om, säger en kvinna som vill vara anonym.

- Det skulle kunna varit schäferhundar men det syntes inte en människa på isen så det tror jag inte. Djuren stod helt stilla med blicken fixerad åt samma håll, därför var de lätta att räkna. Det var sex till sju stycken djur, berättar hon och är intresserad av om flera gjort samma iakttagelse och om det kan finnas någon annan förklaring än att det rörde sig om en vargflock.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons