Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg siktad i Moje

Annons

Under en motionstur längs vägarna kring älgskyttebanan i Djupgropen, norr om Moje, mötte Monica Lorentzon ett stort och vargliknande djur. Monica, som alltid varit hundrädd, trodde först att det var en hund, men noterade sedan att djuret var betydligt större än en jämthund.

- Det var en stor upplevelse och trots min hundrädsla blev jag aldrig rädd. Det kan bero på att jag till en början inte förstod att det var sant att jag fått se en varg, berättar hon och tillägger att mötet inte avskräcker henne från fortsatta joggingturer.

Mötet ägde rum i början av den här veckan. Enar Swärd och jaktvårdskretsens rovviltspårare har förgäves försökt hitta spår efter djuret på grusvägen.

Stöld av öl

och jordnötter

MOCKFJÄRD. ICA Elfqvists på Heden i Mockfjärd har under den gångna helgen blivit av med en stor mängd öl och jordnötter. Tjuven, eller tjuvarna, har tillgripit 168 folköl och 40 påsar jordnötter till ett sammanlagt värde av ungefär 1 700 kronor.

Stöld av bil

DALA-FLODA. Under natten till onsdagen stals en bil, en blå Volvo V70 med vita dekorränder och registreringsnummer RKG 139, från en gård på Parkvägen i Dala-Floda.

Närradions

sändningar

GAGNEF. Under den här veckan sänder Gagnefs närradio, frekvenserna 105,9 och 107,7 mHz, enligt följande: Fr: 11-11.15 och 15-15.15 Kommuninfo. 15.15-17 Musik till 17. 17-21 Fredagsmix med skogs- och träfacket. Ca 17.30 gästas studion av Mikael Wikman, lokal musikprofil, och omkring 19.30 kommer Clas Björling, juniorvärldsmästare i triathlon, på besök. På lördagen är det inga sändningar.

Mer läsning

Annons