Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg på Varpan

Annons

Bernt Lundkvist och Jana Stavemar var några av de personer som såg vargen. De var på väg i bil för att hämta ut pengar när de på andra sidan sjön, mittemot Uggleviken, såg en varg på isen.

Först var de osäkra på om det verkligen kunde vara en varg, men efter att ha tittat närmare med kikare blev de allt säkrare på att de hade rätt.

Bernt och Jana åkte sedan vidare och hämtade ut sina pengar och när de åkt runt sjön och kom fram mot Uggleviken såg de att två ryttare på häst viftade vilt. De stannade för att höra vad de ville:

"Det går en varg därute", berättade en av tjejerna säger Jana Stavemar. De åkte vidare och ytterligare en man i en bil berättade att han också sett vargen.

När de sedan åkte efter vägen som går till den stora vägen mot Enviken sprang vargen framför deras bil.

Från att först ha rört sig på Varpans is sprang vargen upp mellan villorna i Uggleviken och vidare över den väg som leder upp till stora vägen mot Enviken.

På söndagseftermiddagen syns spåren fortfarande tydligt i snön. Och att det rör sig om vargspår det är Bernt Lundkvist övertygad om, han är själv jägare sedan 15-20 år tillbaka och jagar både älg, rådjur och småvilt. Något som gjort honom till en van iakttagare av både djur och spår i snö.

- Det är varg, den hade en lufsande stil, förklarar Bernt övertygande.

Hur kändes det att se en varg?

- Det var overkligt, berättar Jana som själv bara bor cirka 4-5 kilometer från Uggleviken.

När vargen var ute på isen blev den förmodligen skrämd och därför sprang den också med hög fart upp mellan villorna och vidare in i skogen. Mellanrummet mellan spåren i snön vittnar också om att den sprungit.

Som närmast har den rört sig bara några meter från de bebodda husen i området. En intet ont anande person, som stod ute och tvättade bilen, hade vargen cirka tio meter bakom ryggen när den sprang förbi en villa.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons