Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg jagade iväg 50 jägare

Annons

En stor varg som dök upp ur morgondimman vid Digerberget jagade i väg 50-talet jägare i Idbäcks jaktlag på torsdagsmorgonen. Jaktlaget hade ställt ut för ett drev och väntade på att den täta dimman skulle lätta. Jan-Olof Larsson satt på ett pass då han fick syn på vargen på 50 meters håll.

- Den var betydligt större än jag hade föreställt mig. Det var en både mäktig och litet omskakande upplevelse. Men sedan var ingen av oss intresserad av att vara kvar och jaga i det området. Förresten vill ingen släppa sin hund så nära vargen, berättar han.

Idbäcksjägarna packade ihop och flyttade till ett annat ställe där de räknade med att det var fritt från ulv så att de kunde få jaga i fred.

Övergiven katt fick nytt hem

u Den övergivna katten "Misse" på fjället har fått ett nytt tryggt och kärleksfullt hem. Det hälsar Lisbeth Sålder i receptionen på Lindvallen, som i förra veckan vädjade om hjälp för sin nödställde vän. En par från Rörbäcksnäs hämtade honom direkt efter att ha läst artikeln i tidningen. Hos dem fann han sig omgående tillrätta och personalen på Lindvallen vill tacka alla läsare som hört av sig och velat hjälpa "Misse".

Hur katten hamnat på fjället och vem som övergivit den där är fortfarande en gåta.

Jan och Stig vann älgbridge

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons