Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varför skjuta på budbäraren"

Annons

Kommunalrådet Jonny Jones (c) anser inte att Carl Sröms kommentarer kring resultatet av undersökning om näringslivet är relevant och även sänker undersökningens trovärdighet.

Carl Ström anser i stället att Jonny Jones bör undvika att skjuta på rörligt mål, det vill säga någon som enligt Jones är "ute och cyklar" och Carl Ström frågar sig:

- Varför skjuta på budbäraren.

- I kommuner där näringslivet känner sig nöjd med kommunen har kommunalrådet en klar ledarroll. Kommunalrådet är mycket viktig och det är därför olyckligt att Jonny Jones till exempel tar ställning i vargfrågan, säger Carl Ström.

Enkätundersökningen i Rättvik har ställts till 200 företag i kommunen, 66 procent av dem svarade. Carl Ström redovisade resultatet 8 mars när han träffade representanter från kommunfullmäktige, Jonny Jones och näringslivsansvariga.

Försämrad lokal feedback, bättre dialog mellan det lokala näringslivet och kommunen och involvera fler företag i samverkan var de svar enkäten gav.

- Med hjälp av enkätsvaren och på olika sätt "borra" sig in i enkätsvaren och ta reda på vad som döljer sig bakom den besvikelse de lokala företagen signalerat, säger Carl Ström.

- Vi träffade Rättviks kommunledning redan två månader innan rankingen offentliggjordes. Vi överlämnade hela materialet, både i tryckt och elektronisk form. Det finns material för lokal analys och det är kanske just det som behövs i Rättvik just nu, en eftertänksam, reflekterande och självprövande analys.

Svenskt näringsliv har enligt Ström bjudit in kommunen för fortsatta samtal om analysen och företagsklimatet i Rättvik.

Carl Ström efterlyser fler inspirationsseminarium efter den modell näringslivsansvarig Gunilla Jacobsson bjöd in till i november.

- Svenskt näringslivs roll är att företräda näringslivet, ge förslag på åtgärder, föra dialog och närma sig landets kommuner med ödmjukhet, säger Carl Ström.

Näringslivsenheten, Närvik och Närviks styrelse arbetar för närvarande på uppdrag av Rättviks kommun med att anställa en ny kontaktperson som ska arbeta samarbete mellan det lokala näringslivet och kommunen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons