Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska Faluborna betala?

Annons

Den 21 december beviljade Falu kommun, i ett andra försök, 400 000 kronor till en konsult att projektera ett världsarvshus vid gruvan.

Vi Falubor ska tydligen vara med och betala vad Stiftelsen Kopparberget ska bygga. Bo Berggren har som ordförande för Stiftelsen Kopparberget samma summa i arvode och en förmögenhet på över 16 000 000 (sexton miljoner) kronor. Han kunde lättat på sin börs och bidragit med dessa 400 000 kronor, som för honom är småslantar. Det är Stiftelsen Kopparbergets problem att skaffa pengar till sin verksamhet, inte kommunens!

Jag undrar hur stark glöggen var som politikerna drack till julmaten. Jag tycker att de beter sig märkligt. Har de fått tomtar på loftet? Bara några dagar senare serverade de ytterligare en nyhetskaramell. De fega politikerna beviljade åter ett nytt bidrag i miljonbelopp 1 500 000 (enmiljonfemhundratusen ) till Falun Digital Park. Detta bolag är sedan länge kört i botten av nuvarande vd:n Anders Hedlund. I dess räkenskaper är det endast röda siffor som existerar. Sparka ut vd:n och avveckla företaget. Vi Falubor ska inte ha några förlustbolag att dra försorg om. Det räcker att landstinget, med dess oduglingar till politiker, sköter det.

Eftersom kommunen har så dåligt ställt borde pengarna gå till skola, vård och omsorg, något som våra politiker glömt. Nu brände man ytterligare nästan två miljoner till absolut ingen nytta för oss skattebetalare i Falu kommun! Så sköts världsarvsstaden Falun av våra politiker! De tycks ha ett gemensamt, de klarar inte av att hantera ekonomi. Därför står de också lågt i kurs.

O TALLBLAD

Mer läsning

Annons