Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varför så hemligt om Täppanflytten?"

Annons

Åtminstone ur friskoleföreningens synvinkel sett.

- Varför så hemligt. Vi skulle kunna hjälpa varandra. Jag trodde ett tag att vi skulle bjudas in på bollplanen så vi kunde samarbeta.

- Men så var tydligen inte fallet.

Esko Junttila, friskoleföreningens ordförande, är måhända inte djupt upprörd. Snarare är han smått överraskad och lite besviken över det kommunala bemötandet gällande Täppandagiset.

Visserligen har han inte lyckats etablera kontakter med politikerna i fastighets- och fritidsutskottet.

Men den ansvarige tjänstemannen, P-O Dahlström, har redan viftat med sekretesslagen. Därmed har också chansen till en saklig dialog gått upp i rök befarar Junttila.

Friskoleföreningen har hela tiden varit intresserad av den tomma byggnaden invid Gubbo skola. Kommunen har å sin sida deklarerat att lokalerna ska flyttas till Vinsboskolan.

I budgeten öronmärktes 1,5 miljon kronor för flytten. Men när entreprenörernas anbud började droppa in stod det klart att flyttkostnaden skulle stiga med ytterligare en miljon kronor.

I ljuset av detta tycker friskoleföreningen att det vore vettigare för båda parter om föreningen köper Täppan.

- Och så kan kommunen lägga till de pengar som budgeterades för flytten och köpa en ny modul till Vinsbo, påpekar Esko Junttila.

Han tycker förstås att det vore ett smidigt och bra sätt att lösa allas problem.

- Men det är ju inte lätt att diskutera saken när man inte ens får fram synpunkterna och förslaget.

Efter att Esko Junttila i förra veckan skriftligen upplystes av tekniske chefen P-O Dahlström att handlingar rörande upphandlingen av Täppanflytten omfattas av "absolut sekretess" tvingas han gå vidare.

Han utnyttjar möjligheten att överklaga till kammarrätten.

- Orsaken till vårt intresse av handlingarna är helt enkelt att vi vill se vilka aktörer som är inblandade, och hur de räknat fram kostnaden.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons