Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte ingå i arrangörsstaben?

Annons

Svar till Mikael Fors, Utmeland och SEBB: Vi tar till oss era konkreta synpunkter att skapa ett trevligt familjearrangemang i Mora med så få och små hinder som möjligt för kommuninvånarna.

Det gläder mig att du tycker att det är otroligt bra att vi skapar aktiviteter och turistattraktioner i vårt underbart natursköna Mora.

Vår ambition är att använda Saxviken som ett centrum för ett stort familjearrangemang som verkligen förstärker Mora på kartan som en attraktiv plats att bo på och förlägga ett sommarbesök i. Vi är åtta privatpersoner utan personlig vinning som gav oss i kast att arrangera "Hela Mora Surrar".

Vi borgade personligen för en kostnad av 380 000 kronor för att genomföra detta arrangemang. Vi saknade tyvärr ekonomi att annonsera och informera kommuninvånarna och vi påtar oss oavkortat att vi gjort ett flertal arrangörsmissar det första året.

Vi kommer naturligtvis att försöka att få till stånd en cykel- och gångpassage genom området upp emot järnvägen fritt till kommande år. Eftersom vi endast var tre personer som byggde avspärrningen och två personer som rev det hela ville vi använda det naturliga järnvägsstaket i så stor utsträckning som möjligt. Vi tycker att vi satte en human entréavgift på 40 kronor per vuxen och 20 kronor per barn. Detta tvunget för att påta oss kostnaderna för att försöka skapa ett så brett motorarrangemang som möjligt, med medverkande artister, underhållning, föreningar, träffar, båttävlingar och så vidare.

Min undran är också varför så många besökare står utanför och beskådar arrangemanget, vissa gör sig omaket att dra fram ett stort lastbilssläp uppdukat med stolar och bord strax utanför avspärrningen.

Om ändock intresse finns att beskåda detta så tag gärna kontakt med oss, och varför inte ingå i arrangörsstaben.

Vad gäller miljöaspekter är dessa båttävlingar godkända av länsstyrelsen i Dalarna, båtarna körs på drivmedel som är mycket renare än vanlig bensin och ljudnivån ligger inom ramarna för alla bullernivåer. Vi tycker det vore synd att du känner dig nödgad att förlägga semestern på annan ort trots ditt och barnens intresse i "Hela Mora Surrar".

Mathz Ångman, ordförande

föreningen Hela Mora Surrar

Mer läsning

Annons