Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför har det blivit tillåtet att smuts-kasta sjukskrivna?

Annons

Man får ofta höra via radio och tv hur mycket de sjukskrivna kostar samhället. Som sjukskriven ska man känna att man är en samhällsparasit. Till och med Alf Svensson sa att "flertalet av alla långtidssjukskrivna är simulanter"! Hur kan man som politiker få säga något sådan? Det är hets mot folkgrupp? (Men det är tydligen OK så länge det är mot en svensk långtidssjukskriven...) Inte så konstigt då att även vanliga samhällsmedborgare börjar titta snett på oss sjukskrivna. Som om man inte hade det nog jobbigt med sin sjukdom så ska man dessutom stå ut med att bli trakasserad.

Största orsaken till de höga sjuktalen är, som jag ser det, långa vårdköer. Om politikerna bara tog tag i detta problem är jag säker på att sjuktalen i Sverige skulle minska. Men istället för att angripa detta problem så stänger man istället flera vårdcentraler och sjukhus! Man tar sig för pannan... Hur tänker man? Man spar pengar på kort sikt, samtidigt som man likt den värsta öststatsdiktatur skriker ut sin propaganda att "Sverige har världens bästa sjukvård" och i nästa andetag ger man de sjukskrivna skulden för Sveriges dåliga ekonomi. Vi har världens högsta skattetryck, men vi har långt ifrån världens bästa sjukvård. Vart går pengarna?

Hörde på radion att Försäkringskassan får in allt fler anmälningar från allmänheten mot sjukskrivna som man tycker bör kollas upp. Det förefaller vara den svenska avundsjukan som gör sig gällande... Men till alla er som tittar snett på grannen som går hemma p.g.a. sjukskrivning: Skulle du verkligen vilja byta med honom eller henne? Är det enbart "ledigheten" du är avundsjuk på, eller skulle du verkligen vilja ta över även sjukdomen? Vantrivs du verkligen så mycket på ditt jobb så att du är avundsjuk på en sjuk människa? Jag är långtidssjukskriven och jag skulle gärna byta med dig som är frisk och har ett jobb att gå till, om jag bara kunde...

"Man ska vara frisk för att orka vara sjuk.., i ett sjukt samhälle"

Mer läsning

Annons