Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför gjorde du detta

Annons

Du "tappre" och "duktige" jägare som lämnat din fina kompis i skogen för att dö efter att du skjutit med hagelgevär rakt igenom kartongen som katten befann sig i:

Du har förmodligen flyttat nyligen eftersom katten hittades i en flyttlåda. Vet du hur många skott som träffade katten innan den dog? Kattens skräckfyllda ansiktsuttryck glömmer man inte i första taget.

Denna lilla fina gråvita katt, med inslag av norsk skogskatt, måste ha lidit oerhört innan sista träffen. Det finns betydligt skonsammare avlivningsmöjligheter för smådjur. Du har uppenbarligen inte tagit hänsyn till djurskyddslagens grundläggande bestämmelser för hur djur ska hållas och skötas. Paragraf 2 säger att djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.

Kan du säga att det är vad du gjort när du satte en värnlös katt i en kartong, där den inget ser, och sedan bara smäller av dina skott?

Du har dessutom låtit katten bli till åtel genom att lämna kartongen med katten kvar i skogen alldeles intill en stig som flitigt används av motionärer.

Björn har varit synlig i området under flera år och den hittar snart "åteln" och gör sig ett kalas. Vad som händer om någon motionär kommer samtidigt är inte svårt att räkna ut. Säg sedan att björnarna blir närgångna. Varför inte när det bjuds mat.

Jägare med så dåligt omdöme som du borde inte ha tillgång till vapen.

David Winge

Mer läsning

Annons