Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför fattar inte folk Lindströms storhet?

Annons

Svar till Leif Lindström, 27 december:

Leif Lindström (v) tillhör den grupp politiker som inte insett sin uppgift. Han accepterar inte vad väljarna sagt och röstat.

Han lever kvar i att han, partiet, staten (välj själva) ska avgöra allt åt folket. Vänsterns senaste pålaga är ju rejäla skattehöjningar och mindre i plånboken för folk - alltså ett sätt att skära ned folks möjligheter att välja.

Som tur var - och det glömmer alltid denne Lindström som kan, vet och har svar på allt - att folk har en egen vilja och i Dalarna gjorde tummen ned för kommunisterna. Det ska vi alla glädjas åt.

Lindström skickar också upprop till andra partier och glömmer att han borde skicka sina frågor till den riksdagsledamot som slog ut honom i valet. Han har också svårt att skilja på sina roller som lokförare, passagerare, facklig och politiker. Det blir gärna en enda röra av allt detta. Och Lindströms facklig ståhej vet vi ju historien om.

Om bensinskatten, ännu en gång: Jag arbetar vidare för att bensinskatten ska sänkas, ingen förändring har skett där. Detta har för övrigt hela partiet i Dalarna sagt och vi har - med ett enhälligt uttalande till partiet - gått emot partilinjen. Jag har sagt det minst tio gånger tidigare: Jag är besviken på den höjning på nio öre som kommer.

Då det gäller alkoholen så är min inställning att vin och starköl ska få säljas i livsmedelsbutiker. Det kommer jag att tycka utan att fråga Lindström. Nu är vi fyra partier som ska samsas om olika förslag, ni var tre, men som tur var blev det inte så många kommunistiska inslag, dock tillräckligt många.

En tröst är att om Lindströms och hans gäng varit kvar i regeringskorridorerna hade vi haft en rejäl skattehöjning, en rejäl höjning av bensinskatten och höjda avgifter i övrigt. Så där gjorde dalfolket också ett bra val.

Men nu i januari kommer Lindström att märka att han och andra får ut mera i lönekuvertet. Det lovade vi i valrörelsen. Nu kommer det löftet att infrias.

Jag har en slutfundering: Om nu Lindström har svaret på allt och uppträder i 3-4 olika kostymer som "mannen som kan allt" varför fick han inte större förtroende och varför insåg inte dalfolket hans storhet? Varför?

Men hans svar är väl att folk inte fattar något? Tack och lov att folk får sköta röstandet själva. Till skillnad från Lindström tror jag dessutom att folk klarar sig utan pekpinnar och råd från exempelvis Lindström.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons