Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför får inte Jan (mp) och Anders (v) vara med?

Annons

Liksom tidigare så vill ni helst tala om vad, som ni uttrycker er, "högerpakten" vill och säger. Ni har varit väldans sparsamma med att tala om vad ni vill. I våra elakaste stunder får vi känslan av att ni försöker dölja att ni saknar en politik för att klara jobben och för att klara välfärden.

Jovisst, det kommer några rader om er politik och de raderna är viktiga: "...det finns problem". Ja, det vet många människor i Sverige och här i Dalarna. Ett problem är att över en miljon (lågt räknat) inte har ett jobb att gå till i dag eller jobbar mindre än de vill. Det räcker inte med tvångsåtgärder mot företagarna med rättigheter till heltid och det räcker inte med friår i ett läge där vi måste jobba mera.

Vi ser med oro på hur många ungdomar saknar arbete här i Dalarna. Att tidigt komma in i socialbidragsberoende tror vi är farligt. Vi i den borgerliga alliansen har våra program klara. Vi har presenterat program och förslag inom de allra flesta områden. Senast inom energiområdet. Ni har tidigare, i artikel efter artikel, kritiserat oss för att inte vara eniga.

Ni säger "maktalliansen" i debatterna och visst är det så att vi är ute efter makt. Vårt mål är att vinna valet i höst. Våra partiledare försökte i partiledardebatten att få ett svar av statsminister Göran Persson om hur alternativet i svensk politik ser ut. Men inget svar kom. Om nu folket i Dalarna röstar på socialdemokraterna röstar man då också på exempelvis Lars Ohly? Kan det bli så att en röst på socialdemokraterna är detsamma som en röst på en regering där personer som är kommunister ingår? Vi tror att beskedet bör ges till väljarna, före valet. För ingen kan väl tro att socialdemokraterna ska få en egen majoritet?

Även om ni bullrar och ibland låter som om det skulle vara så är väl detta inte särskilt troligt. Och både vänstern och miljöpartiet har uttalat att de kräver ministerposter för att fortsättningsvis stödja en (s)-regering. Vi ser det som bra att det finns två glasklara alternativ inför valet: En enad borgerlig allians som sätter arbete före bidrag och en som vi ser - tills annat besked kommer en allt igenom splittrad vänstersida där det inte ges besked om hur alternativet ser ut.

Statsministern, som ofta klappar sig för bröstet och berömmer sig själv, har varit tyst i regeringsfrågan - vi undrar om samma tystnad finns från de socialdemokrater på dalabänken som nu skrev sin debatt.

Är det tystnad som råder frågar vi här Kurt Kvarnström, Anneli Särnblad, Per Erik Granström, Marita Ulvskog och Barbro Hietala Nordlund, alla socialdemokrater från Dalarna. Men vi undrar varför inte miljöpartiets Jan Lindholm och vänsterns Anders Wiklund fick vara med och skriva er debatt?

Det är dessa två som hjälpt er att vinna gehör för era frågor.

ROLF GUNNARSSON (M), LENNART FREMLING (FP), ULRIK LINDGREN (KD), KENNETH JOHANSSON (C) DEBATTKVARTETTEN SITTER PÅ RIKSDAGENS DALABÄNK OCH REPRESENTERAR DEN BORGERLIGA ALLIANSEN.

Mer läsning

Annons