Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför betala själv när andra kan göra det?

Annons

Svar till Gustav Johansson:

Gustav Johansson bör uppmärksammas på att staten varken sponsrar Peace and love eller Cozmoz, utan det gör kommunen. Lika bra att skilja på äpplen och päron redan från början.

Han skriver att det är en löjlig vanföreställning att människor blir friare av ett lägre skattetryck. Med en sådan logik måste man naturligtvis vara friast vid ett skattetryck på 100 procent.

Hans resonemang håller inte, det ligger nämligen till på följande vis: Ju mindre pengar av din inkomst stat och kommun kan spendera, desto mer har du själv kvar, vilket betyder större frihet. Ganska enkel matte.

Och på vilket sätt försvagas min tes genom att jag säger att jag ska betala för mina egna festivalbesök?

Våra meningsskiljaktigheter grundas i hur och i vilka syften man kan använda andra människors pengar utan deras godkännande.

Det tycks aldrig som om socialdemokraterna vill dra en gräns för vad man kan använda andra människor pengar till. Det senaste exemplet är Bosse Ringholm som tog regeringsplanet till LO-kongressen, trots att han inte hade någon roll där. Denna resa kostade skattebetalarna 150 000.

Med denna inställning till andras pengar förstår jag mer än väl att du vill att andra ska betala dina nöjen.

Jag motsätter mig å det bestämdaste en sådan idé. Det fungerar nämligen så att i dag sponsrar kommunen att nöje A men inte nöje B. Den som är intresserad av nöje B får alltså betala detta ur egen ficka, samtidigt som denne även får betala för nöje A, som personen i fråga inte är intresserad av.

Är detta din socialdemokratiska frihet? Jag vill uppmana er sossar att sluta leka extraföräldrar genom att tala om för människor till vilka nöjen deras pengar ska gå.

Carl-Oskar Bohlin, MUF

Mer läsning

Annons