Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varför är du negativ till alla förändringar

Annons

Svar till Daniel Tanse,

den 17 juli "Morotslogik".

Daniel hade lyssnat till en moderat ekonom under Almedalsveckan som framförde förslaget att slopa bostadsbidraget för att göra det mera lönsamt för låginkomsttagare att arbeta. Daniel jämförde detta förslag med höginkomsttagares bonusar och fallskärmar mot låginkomsttagares försämrade sjukpenning, sänkt a-kassa och hot om andra sänkta bidrag. Ett verkligt lågvattenmärke i debatten, för jag lyssnade till samma inslag från Almedalsveckan där nämnde moderat sade att det vore bättre att ersätta bostadsbidraget med ett bidrag oberoende av inkomsten, typ barnbidrag för att få bort marginaleffekten - ökad inkomst minskat bidrag. Hans förslag i debatten var ett incitament till att försöka öka inkomsten genom ökad arbetsinsats vilket motverkas av dagens skattesystem.

Jag tycker mig känna igen Daniels negativa åsikter från insändare i debbatten före både EMU-omröstningen och valet till EU-parlamentet.

En fråga till dig Daniel: Varför är du negativ till alla förändringar? I själva verket är du mer konservativ än moderaterna hur vänster du än är.

Har du inga egna förslag till att förbättra situationen för oss låg- och medelinkomsttagare kan du i alla fall låta bli att avsiktligt misstolka andras förslag till förbättringar i ett krångligt skattesystem.

Janne K

Mer läsning

Annons