Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är Doris Brodén besviken?

Annons

Doris Brodén känner sig överskörd och besviken för att hon inte tilldelats ordförandeposten i den nya gemensamma nämnden.

Av vilken andledning är hon besviken?

Som argument för att vara den givne ordförandekandidaten anger Brodén att hon under ett år varit ordförande i omsorgsnämnden.

Det finns två intressanta aspekter på detta. För det första, alla som, följt Brodéns ordförandeskap under de senaste 12 månaderna (eller tidigare) vet att hon inte nämnvärt verkat till skapandet av den gemensamma nämnden. Tvärtom, har hon förhalat processen.

För det andra, när nu arbetarkommunen enhälligt sagt ja, så verkar plötsligt Brodén vara intresserad och framhäva hur förträfflig hon är som ordförande.

Vi som har följt denna fråga sedan 10, 15 år tillbaka vet vem som har initierat och drivit frågan om en gemensam organisation för omsorgen och sjukvården i Borlänge.

Jag tycker att Doris Brodén skulle ställa sig följande fråga: På vilket sätt har jag varit drivande i processen?

Denna fråga är lika intressant för oss medborgare och socialdemokrater som för dig själv att besvara.

Avslutningsvis skulle jag vilja upplysa arbetarkommunens styrelse och valberedning att Kristina Svensson i senaste valet hade 44, Doris Brodén 6 och Lars-Erik Skoglund 364 personkryss.

Vad gör arbetarkommunens styrelse och valberedning för analys? Men framförallt, vad gör Doris Brodén för analys av detta?

SOCIALDEMOKRAT I BORLÄNGE

Mer läsning

Annons