Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårfinal för linedansen i Grängesberg

Annons

Från en blygsam start med några få eldsjälar har dansverksamheten under något år utvecklats till en verklig fluga. När vårterminen avslutades i Grängesbergs Folkets park samlades hela 70-talet dansare i rotundan.

Det är, som tidningen tidigare omtalat, dansföreningen Road 66 Square Dancers som har introducerat dansen med ursprung från det stora landet i väster. Ledare är den i danssammanhang välkända Ing-Marie Lewerentz från Smedjebacken. Detta med god assistans av Anna-Stina Olsén från Silverhöjden.

När tidningens medarbetare träffade linedansarna i Björkås skola i slutet av januari var 50 deltagare med i verksamheten. Sedan dess har ytterligare ett 20-tal tillkommit. Det är ett stort glädjeämne för eldsjälarna.

- Intresset för linedance sprider sig och det är jätteroligt, utbrister Lewerentz som har ett förflutet från Smedjebackens folkdanslag och mångårig erfarenhet av att vara dansledare.

Vårfinalen i Grängesparken innebar tre timmar med massor av dans. De flesta hade tagit på sig sina westernkläder med tillhörande hattar och boots. Det verkade vara USA för hela slanten...

Under pausen vankades servering av kaffe, smörgåsar och hembakat bröd. Stämningen var på topp hela tiden och kamratandan verkade vara den bästa tänkbara.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons