Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårens första trivsel i Grangärde kyrka

Annons

Författarinnan och lyrikern Ylva Eggehorn, Sorunda, var dagens gäst när Grangärde församling inledde vårterminens trivselträffar i kyrkan på torsdagseftermiddagen.

Ett 70-tal personer hade mött upp i helgedomen när programmet inleddes.

För kyrkobesökarna blev det ett både varmt och intressant möte med den litterärt begåvade och ansedda kulturpersonligheten. Eggehorn berättade på ett medryckande sätt om sitt författarskap.

Nämnas kan att hon, tillsammans med Eva Norberg från Sunnansjö, tillhör vår tids mest kända svenska kristna kvinnliga lyriker. Hon är representerad med sju psalmer i den nya psalmboken.

Vid sidan av sitt författarskap är Eggehorn en flitig skribent och är dessutom ofta anlitad som föredragshållare i olika sammanhang.

Under vårpremiären för kyrkans trivsel i Grangärde medverkade även uppskattade Elva-kören under ledning av dirigenten Peter Resare från Fredriksberg. Värdinna var Kerstin Holdo-Nordström från Norrbo.

Liksom vid tidigare träffar förekom naturligtvis också servering av kaffe med gott tilltugg och de som så önskade kunde även prova lyckan i ett lotteri där de tursamma kunde få attraktiva vinster.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons