Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren tvekar en smula

Annons

Vattenståndet i Dalälven är i dag mycket lågt, förmodligen ett par meter lägre än normalt, och på många ställen kan man se stenar som aldrig varit i dagen tidigare.

Mellan Naglarby och Kanot-stadion brukar det under våren vimla av fiskare som är ute efter stora, lekande gäddor.

En av dem var på lördagen Jan-Olof Olofsson från Forssa. Han hade med sig kastspö och både skeddrag och spinnare men det ville sig inte riktigt den här dagen.

- Det går inte att komma ut riktigt nu när vattnet är så lågt. Man ska ju försöka ta de lekande gäddorna nu, säger han.

Han är en inbiten fiskare och brukar för det mesta vara vid Båtstasjön och försöka lura någon regnbåge. Det är första gången i år som han försöker fiska i älven vid Kanotstadion. Stränderna är mycket dyiga och gör det omöjligt att gå nära vattnet.

När stränderna nu visar upp sig syns mycket skräp och skrot som människor antingen kastat i eller som följt med vårfloden.

Vid parkeringarna mellan Kanotstadion och Naglarby fanns en hel del bilbäck, cykelramar, stövlar, rådjursklöv, avgasrör, ljuddämpare och en mycket gisten eka som förmodligen även Martin Timell gått bet med.

Jan-Olof Olofsson har sett det mesta när vattnet är så här lågt.

- En gång såg jag något som påminde om en hembränningsapparat. När jag skulle fiska dagen efter så var den borta, säger han.

Att våren sjunger på sista versen märktes även ute vid Romme alpin i Koppslahyttan. Trots att backarna fortfarande lyser vita var det tyst vid anläggningen.

Men det fanns de som passade på att göra ett sista pulkaåk i barnbacken. Daniel More, ursprungligen från Sydafrika men nu Borlängebo, hade kompisen Freddy Ulfvenmark från Norrköping med sig.

- Vi har åkt pulka för sista gången nu. Det har varit roligt, varm och skönt i solen, säger de.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons